zaterdag 21 maart 2009

Rotoscopie: dansen


Een stukje rotoscopie, wat gebruikt gaat worden als overgang van gefilmd naar animatie.
Eerst zie Mirte en mij dansen. uit de lucht komt een gigantisch kermis-bord met de tekst "een gokje wagen", M&M gaan aan de kant. daarna krijg je een totaal, close-up Merel, close-up Mirte. Totaal: bekers erop en schudden maar. De borden moeten nog wel opnieuw getekent worden.

vrijdag 13 maart 2009

Animatie Proloog

Geboorte van een tweeling


Animatie voor de baarmoederscene is af :D (afgezien van 1: de navelstreng, waar ik nog niet tevreden over ben en voorlopig maar laat zitten, en 2: de schaduw en highlights wat ook nog moet gebeuren. )

donderdag 12 maart 2009

WIP: animeren

Mirte kan ook animeren :D

Ontsnapping sequentie

Een reeks waarin je Merel en Mirte ziet samenwerken om uit hun slaapkamer te ontsnappen.

achteraf gezien had ik die ontsnapping sequentie velen malen sneller kunnen animeren. maar ja de tijd valt nu niet meer terug te draaien (;_:)

Schoentjes sequentie

twee gelijke meisjes met verschillende schoentjes

sinds gisteren begonnen aan deze animatie. moet nog ingekleurd worden. De lijnen zullen worden vervangen en in de stijl van de schets zal het worden ingekleurd. De kleurencombinaties zijn nog niet definitief.



maandag 9 maart 2009

wip: nieuw storyboard met geluid



Vorige week maandag met Maarten Koopman gepraat. We moesten meer zoeken naar een overkoepelend verhaal. Het oorspronkelijke verhaal ging te veel van hot naar her (eerst over identiek, dan weer samenwerken, dan weer identiek, dan dit dan dat). Naar Maarten's kritiek, zijn Mirte en ik aan de slag gegaan. Merel heeft een begin gemaakt aan een script voor de voice-over, en Mirte heeft daarna verbeteringen aangebracht (en dingen die ik vergeten was toegevoegd).
Thuis krukkig en zonder enige stem-directie de voice-over opgenomen. Dingen die allemaal beter moeten, de volgende keer, tekst is ook nog niet helemaal zoals ik het wil hebben.

Vandaag dit weer laten zien aan Rene en Maarten. Ze vonden dat we nog steeds het publiek overschatten. En nog een aantal andere opmerkingen.

Het is een work in progress met zwarte beelden en timing die nog niet klopt. De enige reden waarom ik hem hier neerzet is voor de animatie in het begin (ben daar nog mee bezig) en op het einde (daar is Mirte nog mee bezig). Waarom die niet apart neerzetten... ben lazy.